Verzwijg niet zondermeer een ziekte tijdens sollicitatie!

Als de werknemer van tevoren weet dat zijn gebrek tot gevolg heeft dat hij ongeschikt is voor de functie, dan moet hij dit tijdens het sollicitatiegesprek vertellen. Zwijgt de werknemer hierover, dan loopt hij het risico dat hij geen loon ontvangt als hij tijdens het dienstverband ziek wordt.
Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat de kandidaat ziekte, zwangerschap of een strafrechtelijk verleden niet hoeft te vermelden als hij op sollicitatiegesprek is.Als de werknemer van tevoren weet dat zijn gebrek tot gevolg kán hebben dat hij ongeschikt is voor de specifieke functie, dan moet hij dit tijdens het sollicitatiegesprek vertellen. Zwijgt de werknemer hierover, dan loopt hij het risico dat hij geen loon ontvangt als hij tijdens het dienstverband ziek wordt.

Lees ook:Moet een sollicitant strafrechtelijk verleden vermelden?
Lees ook:Sollicitatiecode
Lees ook:Bij ziekte door eigen schuld geen volledige doorbetaling van loon
Lees ook:Medische keuringen taboe?
Lees ook:Een dienstverband met 65-plussers: waar moeten werkgevers op letten?

Eén reactie op “Verzwijg niet zondermeer een ziekte tijdens sollicitatie!

  1. Norman Dragt

    Jammer dat er even iets verkeerd gaat met de tekst van het logje.

    Maar dit is toch eigenlijk wel heel erg logisch. Ik vraag mezelfs af waarom iemand met een ziekte die hem het werken onmogelijk maakt in een bepaald beroep, dat beroep zou kiezen? Je kunt toch ook nog zoiets als je eigen voorselectie plegen.

    Aan de andere kant als iemand echt graag wil en goed gemotiveerd is en de werkgever wil deze persoon ook graag hebben, dan zou je natuurlijk goede onderlinge afspraken kunnen maken.

    Laten we eerlijk zijn. Als werkgever bereid zijn om gouden bergen te beloven, dan is één van die gouden bergen misschien wel een goede regeling voor een werknemers met een niet passende ziekte. Uiteindelijk is het een kwestie van het loslaten van je wereldbeeld en verwachtingspatronen en kijken naar de mogelijkheden die anderen hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.