Werkgever aansprakelijk voor RSI

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft op 11 januari 2007 bepaald dat werkgevers bij beroepsziekten zich niet kunnen beroepen op gevaarlijke hobbies van werknemers. De rechter vond het ontoelaatbaar dat een man met RSI-klachten 48 uur moest overwerken in één week.

 

Eind 2000 belandde de man in de WAO. Hij eist schadevergoeding. Naast het argument van de bungeejump kon de rechter zich ook niet vinden in het betoog van de werkgever dat de werknemer al voor in diensttreding last had van RSI.

Volgens Directeur Jan Warning van het Bureau Beroepsziekten FNV toont deze zaak aan dat sommige werkgever er alle bij halen om onder hun aansprakelijkheid voor een beroepsziekte uit te komen. Warning: "Deze zaak raakt een beetje aan de oeverloze discussie of werknemers al of niet risicovolle sporten of hobbies mogen bedrijven. Belangrijker is echter dat de rechter duidelijk heeft gemaakt dat je iemand die al klachten heeft niet met een berg overwerk kunt opschepen".

In deze zaak heeft het Gerechtshof geen schadevergoeding toegekend, maar de advocaten van beide partijen gelast tot een schikking te komen.

Lees ook:Hiv is geen reden voor ontslag
Lees ook:Pas op met het opzeggen van je baan!
Lees ook:Europees Hof van Justitie: gelijk werk geeft geen recht op gelijk loon
Lees ook:Verkeersboetes voor rekening van werkgever!
Lees ook:Werkgevers krijgen meer vrijheid bij invullen arbobeleid

12 reacties op “Werkgever aansprakelijk voor RSI

 1. Dr. R.C.W. van der Meer

  De werkgever is niet aansprakelijk. Als men de oorzaak van RSI weet dan kan men het op lossen.
  Voor meer informatie over SPIT, gaat U naar tempelman.volkskrantblog.nl en klikt U onder het artikel Met SPIT naar de…….op lees verder.

  Met vriendlijke groeten,

  De deskundige.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vertaalbureau

  Een ander rijk maken? Ja, dat klinkt makkelijk. Maar de praktijk is dat er geen hond voor zichzelf begint, omdat men niet durft en beren op de weg ziet. De meeste mensen werken nog steeds voor een baas hoor. En dat is een goede zaak. Mits de baas ook zijn verantwoordelijkheid neemt. En dat die meer verdient? Logisch, als de tent failliet gaat is hij wel mooi de enige die niet kan aankloppen voor WW.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Valera9

  Shit. Now I’ve accidentally spammed you because Explorer kept asking me to reenter a password. My bad. Sorry and goodbye!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Valera14

  Shit. Now I’ve accidentally spammed you because Explorer kept asking me to reenter a password. My bad. Sorry and goodbye!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Derward

  Een ander rijk maken? Ja, dat klinkt makkelijk. Maar de praktijk is dat er geen hond voor zichzelf begint, omdat men niet durft en beren op de weg ziet. De meeste mensen werken nog steeds voor een baas hoor. En dat is een goede zaak. Mits de baas ook zijn verantwoordelijkheid neemt. En dat die meer verdient? Logisch, als de tent failliet gaat is hij wel mooi de enige die niet kan aankloppen voor WW.+1
  +1

    /   Beantwoorden  / 
 6. Claude Luton

  Wonderful read. I found your site from a google search, and was glad i did. The information has helped me immensely.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Londa Scerra

  Admirable weblog! I’ll possibly be referencing some of this details in my next speech. I would appreciate it in case you visited my weblog at

    /   Beantwoorden  / 
 8. Sleek Hairstyles

  he used the same technique in the end and it worked

    /   Beantwoorden  / 
 9. pascal

  Zie ook ontslaghulp.nu voor meer infromatie over arbeidsrecht en hulp bij ontslag

    /   Beantwoorden  / 
 10. top eleven cheat

  This is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere.
  Short but very accurate info… Thank you for sharing
  this one. A must read article!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.