Deeltijdontslag niet langer mogelijk

Met ingang van 1 oktober 2006 kan een werkgever geen deeltijdontslag meer aanvragen bij het CWI voor een langdurig arbeidsongeschikte werknemer. Het CWI zal dan deze aanvraag weigeren. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft namelijk bepaald dat het deeltijdontslag in strijd is met artikel 5:2 lid 1 onder b van het Ontslagbesluit. Het Besluit beleidsregels ontslagtaak CWI is om die reden gewijzigd.

Een langdurig arbeidsongeschikte verricht zijn eigen werk of ander passend werk vaak voor minder uren dan het overeengekomen aantal uren. Doorgaans wil de werkgever na verloop van tijd (bijvoorbeeld na twee jaar ziekte) de arbeidsovereenkomst aanpassen aan het feitelijk aantal uren. Hij vraagt dan deeltijdontslag aan bij het CWI. Omdat een arbeidsverhouding één en ondeelbaar is, moet de werkgever toestemming vragen om het volledige dienstverband op te zeggen. Het CWI geeft in die gevallen de toestemming ervan uitgaande dat de werkgever de betrokken werknemer aansluitend op het beëindigde dienstverband, een nieuwe arbeidsovereenkomst voor minder uren aanbiedt. Dit situatie acht het Ministerie SZW in strijd met het Ontslagbesluit.

Aangezien het CWI zijn uitvoeringsbeleid heeft herzien per 1 oktober jl. zal de aanvraag voor deeltijdontslag mogelijk nu geweigerd gaan worden met de motivering dat de werkgever kennelijk mogelijkheden heeft voor aangepast of ander passend werk en niet heeft voldaan aan artikel 5 lid 1 onder b van het Ontslagbesluit.

Lees ook:Deeltijdontslag langdurig zieke werknemer van de baan.
Lees ook:Roken geen reden voor weigeren baan
Lees ook:Loongeschil doet niet af aan totstandkoming nieuwe arbeidsovereenkomst
Lees ook:Toch vergoeding na ontslagvergunning CWI
Lees ook:Einde van de verkorte procedure bij de CWI

Eén reactie op “Deeltijdontslag niet langer mogelijk

  1. Ab de Vrije

    Wat zijn de consequenties voor werknemer als het gaat om een WW en/of WGA-uitkering als hij voor een WW-uitkering niet meer langs het CWI hoeft.
    De beoordeling of hij wel recht heeft op aansluitende of aanvullende WW beoordeelt de UWV immers na intake door het CWI. En zo er al niets verandert is op het gebied van de WW door deze uitspraak, is het voor de overheid dan anders?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.