Werkgever belemmert reïntegratie: ontbindingsverzoek afgewezen

Op 14 juni 2006 weigert de kantonrechter Zwolle de ontbinding van een arbeidsovereenkomst. De kantonrechter concludeert dat de werkgever niet de voorwaarden heeft geschapen om een daadwerkelijke reïntegratie mogelijk te maken.

Op 14 juni 2006 oordeelt de kantonrechter Zwolle dat de werkgever zich ten aanzien van de reïntegratie van een zieke (oudere) werknemer niet als een goed werkgever heeft opgesteld. Het vonnis bevat een aantal interessante overwegingen met betrekking tot de reikwijdte van de reïntegratieplicht van de werkgever.

De feiten De werkhouding en communicatie van werknemer worden door werkgever, leidinggevenden en collega’s als zeer problematisch ervaren. Na een periode van ziekte – en een intensief reïntegratietraject met de hulp van een psycholoog – is werknemer weer toegelaten tot het werk. Al snel blijkt echter uit protestbrieven dat het draagvlak voor de terugkeer van werknemer ontbreekt en werkgever verzoekt ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Het vonnisDe kantonrechter Zwolle concludeert dat de werkgever zich niet als een goed werkgever heeft opgesteld. Aan deze conclusie liggen de volgende overwegingen ten grondslag:

  • De werkgever heeft nadrukkelijk afstand gedaan van de bevindingen en adviezen van de psycholoog en daardoor niet de voorwaarden geschapen dat werknemer daadwerkelijk kon reïntegreren en terugkeren;
  • Werkgever had zich moeten inspannen om ervoor te zorgen dat werknemer niet alleen van zijn leidinggevenden, maar ook van zijn collega’s een reële kans op een geslaagde terugkeer zou krijgen;
  • Gelet op de duur van het dienstverband en de leeftijd van werknemer was een extra inspanning gerechtvaardigd en had werknemer ‘het voordeel van de twijfel’ gegund moeten worden;
  • Daartoe hadden de leidinggevenden niet alleen zelf een positieve houding moeten aannemen, maar ook van de collega’s een positieve houding en opstelling moeten vragen.

De werkgever had nu juist voor een negatieve toonzetting onder de collega’s gezorgd en zich daardoor niet als een goed werkgever gedragen. Het ontbindingsverzoek wordt afgewezen, maar de kantonrechter realiseert zich wel dat een terugkeer van werknemer op dezelfde afdeling niet haalbaar is. Van werkgever wordt daarom geëist dat hij werknemer alsnog intern, en in het uiterste geval extern, een andere passende functie aanbiedt.

Lees ook:Werkgever mag zedendelinquent niet ontslaan
Lees ook:Consequenties onzorgvuldige re-integratie door werkgever
Lees ook:Een dienstverband met 65-plussers: waar moeten werkgevers op letten?
Lees ook:Ontbinding arbeidsovereenkomst met zieke werkneemster, waarbij c-factor is gesteld op 1,5.
Lees ook:Schrijffout in concurrentiebeding voor rekening werkgever

Eén reactie op “Werkgever belemmert reïntegratie: ontbindingsverzoek afgewezen

  1. Karin de Jong

    Komt natuurlijk uiteindelijk gewoon op een afkoopsom neer, ben ik bang. Overigens interessante case. Aanwinst, dit soort berichten, Sabine!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.